Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΖΗΣΤΕ ΤΟ... "ROCKY HORROR SHOW"!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Rocky Horror Show» στον θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του REX, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη παράσταση. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει με απίστευτο κέφι και όρεξη ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τις πολύμηνες και πολύωρες πρόβες.

Η παράσταση διαρκεί μιάμιση ώρα και από τα πρώτα λεπτά παρασύρεσαι στους ξέφρενους ρυθμούς του πιο rock nroll μιούζικαλ όλων των εποχών, ξεχνώντας τα όποια προβλήματα. Αν και συνήθως τα μιούζικαλ τα βλέπεις μία, άντε δύο φορές (…), το συγκεκριμένο γίνεται άνετα εθισμός! Μάλιστα, αυτό το συμπεραίνεις καθώς απομακρύνεσαι από το REX και ακόμα σιγοτραγουδάς τα τραγούδια που έχουν αποδώσει εξαιρετικά η Γιάννα Βασιλείου και η Σήλια Γεωργιάδη.

Το πολυπληθές καστ απαρτίζεται από τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη –που σε αφήνει άφωνο με τις ικανότητες του-, από τις ταλαντούχες Βασιλική Τρουφάκου, Νάντια Μπουλέ, Τζένη Θεωνά, αλλά και από τους Μάξιμο Μουμούρη, Ιβάν Σβιτάιλο, Νάσο Παπαργυρόπουλο, Γιάννη Τσεμπερλίδη και Κλέων Γρηγοριάδη. Ακόμη, στον ρόλο του αφηγητή βρίσκεται ο Γιώργος Μαζωνάκης. Αν και περίμενα ότι δεν θα ταίριαζε με το σύνολο, τελικά ήταν τόσο όσο.

Η υπόθεση πραγματεύεται την περιπέτεια του Μπραντ και της Τζάνετ, ενός άρτι αρραβωνιασμένου νεαρού ζευγαριού, εκπροσώπων της πουριτανικής μεσοαστικής τάξης, που παγιδεύεται στον πύργο όπου ζει το εξωγήινο τραβεστί Φρανκ-ν-Φέρτερ με ένα τσούρμο εξωφρενικών υπηρετών. Εκεί γίνονται μάρτυρες της «δημιουργίας» του Ρόκι Χόρορ, ενός άντρα πλασμένου για να ικανοποιεί κάθε όρεξη του Φρανκ. Επιπλέον, το ζευγάρι γεύεται τις ηδονές της σεξουαλικής ελευθεριότητας, αλλά και τον τρόμο από τους αλλεπάλληλους φόνους. Μετά από τη νύχτα αυτή, «τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο», όπως αναφέρεται συχνά στους στίχους των τραγουδιών. Αλλόκοτα όντα, παράδοξες καταστάσεις, προδοσίες, παραφορά, τρέλα, σεξ –πολύ σεξ, χιούμορ και πάνω απ’ όλα άφθονη μουσική συνθέτουν το ψηφιδωτό αυτού που έμελε να γίνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: