Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Master Chef: τι λένε οι διαγωνιζόμενοι

"Ο εγκλεισμός, οι πιεστικοί χρόνοι του διαγωνισμού και οι διαμάχες, με έκαναν πολλές φορές να χάσω το χαμόγελό μου"


Τα γυρίσματα, που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, συνεχίζονται πυρετωδώς για να ετοιμαστούν τα 72 επεισόδια που θα προβληθούν. Ολον αυτόν τον καιρό οι υποψήφιοι «Master Chef» έχουν κλειστεί στο «σπίτι», που μπορεί να μην υπάρχουν κάμερες για να τους παρακολουθούν, αλλά απαγορεύεται κάθε επαφή με τους οικείους τους χωρίς την παρακολούθηση των ανθρώπων της παραγωγής.

Το σπίτι που ζουν οι συμμετέχοντες στο «Master Chef» βρίσκεται έξω από τη Λούτσα. Φτάνοντας στην περιοχή και αντικρίζοντας το σε τέσσερα επίπεδα κτίριο, νιώθεις πραγματικά ότι είσαι σε φρούριο. Επιβλητικό, μεγαλοπρεπές και με υπέροχη θέα στη θάλασσα.
Στον κήπο υπάρχει μία τεράστια πισίνα, την οποία όμως οι «έγκλειστοι» δεν χαίρονται ιδιαίτερα γιατί προτιμούν… την κουζίνα.

«Θεωρώ πως μια τέτοια κουζίνα είναι όνειρο όλων μας να την έχουμε στο δικό μας σπίτι και ειδικά εγώ που σαν φοιτητής έχω μάθει να μαγειρεύω με ένα κουζινάκι που με ταλαιπωρεί. Μπορώ μέσα στο σπίτι του “Master Chef” να κάτσω και να πειραματιστώ με ό,τι συνταγή μού έρθει στο κεφάλι, με ό,τι υλικά χρειαστώ και με ό,τι ιδέα μού κατέβει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μέρα που μπήκα στο παιχνίδι και άρχιζα να ψάχνω την κουζίνα. Τρελαινόμουν με τις λειτουργίες της, λες και ανακάλυψα την πυρίτιδα. Αυτό πιστεύω ότι θα μου λείψει αρκετά όταν θα βγω από το παιχνίδι» μας είπε ο Β., νεαρός φοιτητής, που αναφέρουμε μόνο τα αρχικά των ονομάτων του, για να μην προδώσουμε ποιους συναντήσαμε μέσα στο σπίτι.

Στο ισόγειο μαζί με την κουζίνα είναι το σαλόνι και η τραπεζαρία, ενώ στον έναν όροφο είναι τα υπνοδωμάτια των αγοριών και στον άλλον όροφο και στη σοφίτα των κοριτσιών.

«Ο εγκλεισμός στο σπίτι μαζί με τους πιεστικούς χρόνους του διαγωνισμού και τις αναπάντεχες διαμάχες με τους συμπαίκτες, με έκαναν να χάσω το χαμόγελό μου πολλές φορές. Τώρα, που έχει περάσει καιρός, πιστεύω πως η συμβίωση με αγνώστους από μόνη της είναι δύσκολη, πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα σ’ έναν διαγωνισμό. Θεωρώ πλέον πως δικαιολογούνται όλα όσα συνέβησαν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο διαγωνισμού» λέει η Α. για όσα συμβαίνουν στο «σπίτι» αλλά και στο πλατό την ώρα των γυρισμάτων.

Αλλωστε και ο Ι. παραδέχεται πως «πλέον το studio έχει γίνει σαν τον χώρο εργασίας μου, στον οποίο πρέπει να βάλω τα δυνατά μου και να παλεύω κάθε μέρα, για να συνεχίσω να είμαι εδώ και την επόμενη».

Γιατί, αν και συγκάτοικοι, είναι κυρίως αντίπαλοι που δίνουν καθημερινά μάχη διεκδικώντας τον τίτλο του «Master Chef» αλλά και το χρηματικό έπαθλο των πενήντα χιλιάδων ευρώ!
πηγή: espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: