Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ CELEBRITIES : Έκτορας Μποτρίνι


Ο chef που κατέκτησε και την τηλεόραση

O Έκτορας Μποτρίνι κατάγετε από την Κέρκυρα, Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1969. Πατέρας του ήταν ο επίσης chef Etrusco Botrini. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Γνωρίζει 4 γλώσσες Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριο του <<Εtrusco>>.
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.
Από τον Απρίλιο του 2009 παρουσιάζει στον alpha την εκπομπή ‘’Εφιάλτης στην κουζίνα’’.

Ο ALPHA επέλεξε να βάλει τον ''Εφιάλτη στην κουζίνα'' κάθε Δευτέρα βράδυ απέναντι απο το ''ΝΗΣΙ'' του mega που σημειώνει τηλεθέαση άνω του 60%. Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και των χαμηλών πτήσεων στους πίνακες τηλεθέασης 2 εβδομάδες μετά ξαναγύρισε στα παλιά του λημέρια κάθε Πέμπτη.


Γιάννης Μηλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: