Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Ρούλα Κορομηλά: «Δεν φοβάμαι την κριτική, επιστρέφω την εμπάθεια»

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ BIG BROTHER
Το «Big Brother» είναι ένα στοίχημα για τη Ρούλα Κορομηλά;
Το νέο «Big Brother» φαίνεται να είναι διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Κάθε τι καινούργιο πάντα είναι μια πρόκληση για μένα. Στοιχήματα δεν βάζω και δεν παίζω τυχερά παιχνίδια, αυτή είναι μια αρχή στη ζωή μου! Είναι γνωστό ότι ρισκάρω και το έχω αποδείξει. Για τη συγκεκριμένη παραγωγή υπάρχει το ρίσκο αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και η μαγεία του νέου αλλά και της ίδιας της τηλεόρασης που δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους παρουσιαστές να δοκιμάζουμε τα όριά μας και να αλλάζουμε ρόλους. Ενας σωστός επαγγελματίας οφείλει να εγκαταλείπει τη σιγουριά του, να ξεχνάει το βόλεμά του και να κολυμπάει στα βαθιά. Σιγουριά δεν υπάρχει στην τηλεόραση. Ολα δοκιμάζονται και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 

Ηταν απόφαση δική σας ή σας ανατέθηκε από τον σταθμό;
Η πρόταση έγινε αμέσως μετά το τέλος του «Greek Idol». Από τις πρώτες κουβέντες κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο project ήταν πραγματικά κάτι καινούργιο και ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διεθνών προδιαγραφών. Αλλωστε το κανάλι δεν θα με έβαζε ποτέ σε περιπέτειες με κάτι που δεν θα μου ταίριαζε ή θα με εξέθετε στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά, να ξέρεις, και εγώ ρισκάρω επιλεκτικά. Με τιμά η εμπιστοσύνη του σταθμού και το γεγονός ότι μου προτείνει την παρουσίαση φιλόδοξων προγραμμάτων.

Δεν σας φοβίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα παρουσιάσετε ένα ριάλιτι;
Οταν μπαίνεις στη μάχη και της ζωής αλλά και της δουλειάς δυναμικά, ουσιαστικά, με πάθος και ένταση, ο φόβος εξαφανίζεται. Αλλωστε όλα αλλάζουν και εξελίσσονται γύρω μας και αυτόν το δρόμο ακολουθεί και η τηλεόραση. Οι παρουσιαστές δεν πρέπει να επαναπαύονται σε ήδη κεκτημένα αλλά να δοκιμάζουν τις δυνάμεις και το ταλέντο τους και σε διαφορετικά πράγματα.
Το «Big Brother» πιστεύω ότι δεν θα θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον πρόγονό του, καθώς θα έχει πολλή δράση και άλλα στοιχεία που θα δούμε μαζί στις 3 Οκτωβρίου. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσέγγιση και η προσωπικότητα του παρουσιαστή είναι αυτές που τελικά καθορίζουν και διαμορφώνουν σε μεγάλο μέρος την ταυτότητα και τον χαρακτήρα ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Εάν φοβόμουνα, δεν θα έκανα αυτήν τη δουλειά!

Πέρυσι μετά την επιστροφή σας δεχτήκατε σκληρή κριτική από μέρος του Τύπου. Τι ρόλο έχει παίξει η κριτική στην πολύχρονη πορεία σας;
Τα πρόσωπα που εκτίθενται στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού πρέπει να είναι ανοιχτά και στην κριτική.
Στην πολύχρονη επαγγελματική μου πορεία έχω κάνει διαφορετικά πράγματα, έχω δοκιμαστεί σε πολλά, έχω ρισκάρει και βεβαίως έχω δεχτεί κριτική και μάλιστα σκληρή. Οταν δέχεσαι κριτική σημαίνει ότι ο κόσμος σε παρακολουθεί, ότι δεν του είσαι αδιάφορη και ότι περιμένει να ξεπεράσεις ακόμα πιο πολύ τον εαυτό σου. Την κριτική ποτέ δεν τη φοβήθηκα, αντίθετα την ήθελα γιατί με αυτήν πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.
Την κριτική όμως που εμπεριέχει εμπάθεια, που ξεπερνά τα όρια, που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση, την επιστρέφω και εγώ και ο κόσμος, νομίζω, σε αυτόν που την ασκεί.

Πολλοί λένε ότι διανύετε την καλύτερη περίοδο της ζωής σας και πως ίσως? ένας νέος έρωτας παίζει ρόλο σε αυτό.
Ο,τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, ό,τι σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος, πρέπει να είναι μέσα στη ζωή σου. Και ο έρωτας έχει αυτήν τη δύναμη? Είμαι καλά μέσα μου και βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική φάση.

Ποιος θα είναι ο ρόλος σας στο «Big Brother» και ποιος εξακολουθεί να είναι ο ρόλος σας στον σταθμό;
Στο «Big Brother» θα είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και του τηλεοπτικού κοινού. Θα είμαι κοντά στους παίκτες και θα μοιράζομαι μαζί τους πράγματα, αλλά και συναισθήματα.
Αυτό που πραγματικά θα προσπαθήσω είναι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, αλλά και την ψυχή μου σε αυτό το project για να είναι ικανοποιημένος ο σταθμός, το τηλεοπτικό κοινό, αλλά κι εγώ η ίδια.
Στον Alpha παράλληλα εξακολουθώ να συμμετέχω στο δημιουργικό κομμάτι του σταθμού με συμβουλευτικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο. 

Λίγα τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν τη δική σας διαχρονική πορεία. Τι μάθατε όλα αυτά τα χρόνια;
Ολα αυτά τα χρόνια έμαθα πολλά. Αυτό όμως που δεν εγκατέλειψα ποτέ είναι να είμαι ο εαυτός μου, να τολμάω να δίνω στο τηλεοπτικό κοινό όλη την αλήθεια, να ρισκάρω, να σηκώνομαι αμέσως μόλις πέφτω, να προχωράω πάντα μπροστά, να μη στέκομαι αμέτοχη και αδιάφορη στις δύσκολες καταστάσεις και να προσπαθώ να ακολουθώ πάντα την καρδιά και το ένστικτό μου!
πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: