Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πόπη Διαμαντάκου για Ελένη Μενεγάκη

Αναίτιο το κυνηγητό της Ελένης από τις κάμερες

Εχει καταντήσει προσβλητικό για το ίδιο το κοινό το άγριο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι κουτσοµπολίστικες κάµερες πίσω από την Ελένη Μενεγάκη
Παρακολουθήσαµε ένα αναίτιο κυνηγητό από την κάµερα του Star όχι µόνο της πρωινατζούς, αλλά και του συνοδού και των παιδιών της, τα οποία υποχρεώθηκαν να αφήσουν τη διασκέδασή τους στο λούνα παρκ στη µέση και να φύγουν τρέχοντας.

Το γεγονός µάλιστα ότι ο συνοδός της Ελένης φώναξε στη ρεπόρτερ που κυνηγούσε να καταγράψει εικόνες από τι άραγε; προκαλώντας προφανώς αναστάτωση και στα παιδιά, ότι «αυτό δεν είναι δηµοσιογραφία» παρουσιάστηκε στο δελτίο του Star σαν «επιθετική συµπεριφορά». Η δε ρεπόρτερ διηγούνταν τη σκηνή σαν να ήταν πολεµική ανταποκρίτρια και είχε δεχτεί επίθεση από κοµάντο. Τα συνηθίζουν και στο εξωτερικό αυτά τα σουσούµια κυνηγώντας διαφόρους αστέρες του Χόλιγουντ – µε παρόµοιο ανθρωποκυνηγητό έχασε τη ζωή της και η Νταϊάνα δεν παύει όµως να µην είναι δηµοσιογραφία αυτό, αλλά ανθρωποφαγία.

Είναι αλήθεια ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει παίξει σκληρό παιχνίδι µε τη δηµοσιότητα, έχει προσφέρει τον εαυτό της στις κάµερες, έχει εκθέσει την ιδιωτική της ζωή µέχρι το µη περαιτέρω, έχει στηρίξει την καριέρα της σε αυτές, ωστόσο όλο αυτό δεν παύει να αφορά την ίδια και ενδεχοµένους όσους από τον περίγυρό της συναίνεσαν στην εν λόγω προβολή των προσωπικών της, όπως ο πρώην σύζυγός της κ. Γιάννης Λάτσιος. Τα υπόλοιπα πρόσωπα γύρω της, όποια κι αν είναι και πολύ περισσότερο τα παιδιά της, αξίζουν τον σεβασµό και το δικαίωµά τους στην ιδιωτικότητα αν οι ίδιοι το διεκδικούν και αρνούνται την έκθεση. Το εύκολο επιχείρηµα είναι «ας το σκεφτόταν η ίδια η Ελένη», ενώ παραµένει πιθανότατα και ένα δεύτερο που το υπονοεί ο µιντιακός κοµπλεξισµός, στον οποίο και βασίζονται τα κουτσοµπολικά τηλεθεάµατα «ας το σκέφτονταν και όσοι κάνουν παρέα την Ελένη». Πρόκειται για την πιο ύπουλα φασιστική κατάργηση των βασικότερων ανθρώπινων δικαιωµάτων. Αυτές τις κοινωνίες ευαγγελίζεται και ο µπιγκµπραδερισµός και ο ενηµερωτικός κανιβαλισµός.

Το θέαµα που προσφέρει µια κάµερα, η οποία εισβάλλει σε µια προσωπική στιγµή οποιουδήποτε, παραµένει τηλεοπτική διαστροφή. Μια κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για την οποία φέρουν µεγάλη ευθύνη και οι διασηµότητες, οι οποίες προκειµένου να προβληθούν δεν δίστασαν διόλου να προσφέρουν σαν φωτογενές «σφάγιο» τον εαυτό τους. Ιδανικό σχόλιο στην σοουµπίζνες - κρεοπωλείο, το µπριζολάτο φουστάνι της Λαίδης Γκάγκα κατά την απονοµή των βραβείων ΜΤV, η οποία γνωρίζει πολύ καλά και το παιχνίδι και τη διαχείρισή του.

Ωστόσο οι εποχές είναι ήδη πολύ άγριες για να θεωρηθεί ανώδυνος ένας τόσο σκληρός και αναίτιος τηλεοπτικός κανιβαλισµός. Ο οποίος µάλιστα αναζήτησε και ψευδονοµιµοποίηση σε ένα ρεπορταζιακό τελετουργικό, ότι δήθεν ο φακός επιβεβαίωσε τη σχέση της Ελενίτσας µε τον κύριο που τη συνόδευε, παρ’ όλο που διάφοροι «µεγαλοδηµοσιογρά- φοι» τη διέψευδαν.

Σιγά το θέµα.

Πόσα τετραγωνικά βλακείας;

Σε τετρακόσια τετραγωνικά λυόµενη κατασκευή θα στεγαστούν οι µπικγµπραδεριστές και θα ‘χουν και 300 τετραγωνικά αυλίτσα, ενηµέρωνε ο ειδικός επί της µπικγµπραδερικής ενηµέρωσης ρεπόρτερ του Αlpha, Λάµπρος Κωνσταντάρας. Λες και έχει σηµασία το µέγεθος της φυλακής και όχι ο αποκλεισµός και η διαρκής έκθεση στις κάµερες που, για να µην ξεχνιόµαστε, υπήρξε το ιδανικό του φασισµού. Ο απόλυτος έλεγχος του ιδιωτικού χώρου, η απόλυτη έκθεση της προσωπικότητας, η ολοκληρωτική άσκηση εξουσίας σε ανθρώπινες ψυχές, όλα αυτά που κάποτε αποτελούσαν την κατάλυση της δηµοκρατίας, αίφνης παρουσιάζονται ως «διασκεδαστικό θέαµα». Αυτήν τη σπουδαία τηλεόραση δεν βλέπει την ώρα να υπηρετήσει η Ρούλα Κοροµηλά! Για να µην πούµε για τις ξανθές ζουζούδες της πρωινοµεσηµεριανάδικης «ενηµέρωσης» του Αlpha, που δεν κρατιούνται από ενθουσιασµό. Το χειρότερο δεν είναι να φτωχύνουµε σε χρήµατα, αλλά σε µνήµη και µυαλό.

«Ντρίµπλες»

Ηταν τοθέαµα του καλοκαιριού. Επανέρχεται το φθινόπωρο πανοµοιότυπο. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών να φωνάζουν στα τηλεπαράθυρα για το άδικο ενός νόµου που «τους παίρνει τα φορτηγά τους». Σαν πρωταγωνιστές ενός δραµατικού ριάλιτι, άλλοτε ίσως ψυχαγωγικού, παλαιότερα και µε πολιτικά οφέλη, ήδη ξεπερασµένου από µια πραγµατικότητα, όπου οι δυσκολίες για όλους είναι πολύ µεγάλες για νά ‘χει οποιοσδήποτε το προνόµιο να παρουσιάζει το προσωπικό του πρόβληµα ως µεγαλύτερο από εκείνο όλων των υπολοίπων. Ωστόσο οι ουρές στα βενζινάδικα επιβεβαιώνουν τη δυσοίωνη ακινησία των νοοτροπιών. Ο εκπρόσωπος των βενζινοπωλών στο δελτίο του Μega να υπερασπίζεται τον κλάδο του που καταγγελλόταν για κερδοσκοπικές πρακτικές. Ωστόσο δύσκολα θα του αρνηθεί κανείς ότι έδωσε τέλος στη συζήτηση µε ένα αποστοµωτικό, όπως αποδείχθηκε, επιχείρηµα: «όπως δεν είναι όλοι οι δηµοσιογράφοι στις λίστες της Siemens, έτσι δεν είναι και όλοι οι βενζινοπώλες κερδοσκόποι».

Εύγλωττο το µειδίαµα των σχολιαστών. Σαν µια σιωπηρή αναγνώριση µιας εκλεπτυσµένης επικοινωνιακής ντρίµπλας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αψογης αισθητικης τρειλερ το νεξτ τοπ μοντελ ε; παραγωγη προδιαγραφων εξωτερικου! δεν του το χα του αντ1...

Ανώνυμος είπε...

Κανονικα ο τιτλος της αναρτησς θα επρεπε να ειναι"ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΝΕΛ"ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ"
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ!
Αλλα το πηρε το εξωδικακι!!!

Ανώνυμος είπε...

επιτελους, μεχρι και η αδεκαστη διαμαντακου αντεδρασε θετικα απεναντι στην ελενη σε αυτο που τραβαει με το σταρ.Το σταρ την εχει εξευτελισει εντελως, αυτοι εκει δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οριο.Μα ουτε τα παιδακια της δεν μπορει να βγαλει βολτα πρεπει να την ενοχλουν και στην παιδικη χαρα.Σιγα την επιθεση του συντροφου της ο ανθρωπος τους ειπε το αυτονοητο και αυτοι ζητανε και τα ρεστα απο πανω

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο πράμα το ιντερνετ...

αμα γράφεις κάτι, μένει για καιρό (για πάντα;) και το βρίσκεις μπροστά σου!

Οι παρακάτω χαρακτηρισμοί αναφέρονται στη Μενεγάκη:

-εθνική πρωινατζού
-ξεπερνώντας κάθε όριο κακογουστιάς και φτήνιας
προκλητική χυδαιότητα
-Η εικόνα έμοιαζε με εκείνη γυναίκας που μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι, έπειτα από ερωτική δραστηριότητα και δεν χρειάζεται να ντυθεί κανονικά ή δεν προλαβαίνει, γιατί θα ξαναγδυθεί αμέσως
-είναι τουλάχιστον προσβλητικό
-συνέχισε την επίδειξη αφασίας
-η μεγαλολολίτα της ελληνικής τηλεόρασης
-Δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός
-Μια λεπτή γραμμή χωρίζει την αφέλεια από την αναίδεια

Και ποιός τους έγραψε στην εφημερίδα; Η ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ!
το πλήρες άρθρο εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4538614

Ποιος ακριβώς είπαμε ότι κανιβαλίζει ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

DHLADI EPEIDH TA EIPE AFTA DEN EXEI DIKAIOMA TORA POY VLEPEI OTI ADIKEITAI NA THN YPERASPIZETAI KATA KAPOION TROPO. ISA ISA POY THN KANEI PIO AKSIOPISTH GIATI DIXNI OTI DEN EXEI SYMPA8IES

Ανώνυμος είπε...

3.59 ME THΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ.ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ,ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

3:59 μ.μ.
Πανε πες τον Μαλελη οτι και εσεις στο σταρ αλλα και η Διαμαντακου ειστε τηλεκανιβαλοι!!!
Απλα αυτη τη φορα η Διαμαντακου ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ!
Και να φανταστεις οτι δεν ειμαι και φαν της!
ΥΠΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η Διαμαντάκου μπορεί να κουβαλάει ένα σωρό κόμπλεξ, κι αυτό να βγαίνει με υπερβολές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, αλλά τις πεισσότερες φορές η ουσία της κριτικής της είναι σωστή. Μήπως είναι ψέματα ότι η Ελένη σε κάποια φάση το'χε παραχέσει με την υπερπροβολή της ζωής της και της ονειρεμένης της οικογένειας; Έτσι και τώρα που οι υπερβολές έρχονται από την πλευρά του Star, πολύ καλά κάνει και τις αναδεικνύει.

Ανώνυμος είπε...

ποια ονειρεμενη ζωη ρε συ βγηκε ποτε να πει οτι ζει ενα ονειρο η ιδια τα μεσα τα λεγανε γιατι ετσι τους συνεφερε την ειχαν χρισει σταχτοπουτα αυτη εφταιγε που την κυνηγουσανε αν δεν πουλουσε και δεν τους εφερνε φραγκα σιγα μην την κυνηγουσαν.Καθημερινο εκανε τι ηθελες να κρυβει της εγκυμοσυνες της, στης βαπτισεις τι επρεπε να κανει μπορουσε να της κρυψει,και να θελε δεν γινοτανε τα παιδια της ποσες φορες με δικη της πρωτοβουλια τα ειδαμε?? εγω θυμαμαι ελαχιστες μια φορα 5 λεπτα σε μια εκπομπη και στις βαπτισεις τους,ολες προβαλουν την ζωη τους της ελενης μονο σας ενοχλει.Δεν ειδαμε το γαμο της βαπτισεις των παιδιων της τατιανας,τωρα αν πουλησαν, ειχαν απηχηση, προβληθηκαν περισσοτερο, της ελενης αυτη φταιει και εδω?? γιατι ειστε τοσο αδικοι μαζι της τελικα ειναι βαρυ το τιμημα της επιτυχιας